Al meer 20 jaar het adres voor traprenovatie!

TRAP ONDERDELEN

Hier vind u een overzicht van de verschillende onderdelen en benodigde materialen die nodig zijn voor een complete traprenovatie.

OVERZETTREDE

De overzettrede bedekt het gehele loop oppervlak van een trap. De overzettreden van Reno Stairs® zijn voorzien van een neuslijst die de voorzijde van de trede bekleed.

LOSSE NEUSLIJST

De neuslijst werkt de voorzijde van de trede af en is onderdeel van de overzettrede.
Een losse neuslijst wordt bij een open trap gebruikt om de achterkant van de trede af te werken.

STOOTBORD

Dit onderdeel bekleed het staande gedeelte tussen de tredes. De stootborden zijn verkrijgbaar in zowel:
- alle houtsoorten
- RVS-look
- kunststof (wit en zwart)
- MDF gegrond om te kunnen schilderen

UITLOOPTREDE

De uitlooptrede bedekt het welstuk (laatste trede).De houten neuslijst is voorzien van een aluminiumprofiel aan de bovenzijdeen zorgt voor een stevige verbinding van de trap met de overloop.

TIP!

Wanneer je tevens de stootborden wilt bekleden kun je kiezen om de antikraaklat te verwijderen en deze te vervangen door een stootbord. Stootborden bieden namelijk dezelfde ondersteuning en hebben dus hetzelfde effect als de onderdelen van een antikraaklat.

ANTISLIPSTRIP

Veiligheid is erg belangrijk. Daarom is het aan te raden om de overzettrede te voorzien van een rubberen antislipstrip. Deze antislipstrip zorgt ervoor dat je ten alle tijden grip hebt en de trap dus veilig op en af kunt.

AFDEKLIJST WELLAT

Onder de trede zit mogelijk een wellat, ook wel antikraaklat genoemd. Deze kan worden afgedekt met een zogenaamde afdeklijst die deze lat in zijn geheel bekleed.

FLEXFINEER

Wanneer je beneden aan de trap staat is het vaak zo dat je van de bovenste treden de onderkant kunt zien. Deze onderkant kun je met flexfineer afwerken zodat er niets van jouw bestaande trede zichtbaar is.

WANGEN

De zijkanten van de trap worden ook wel de wangen of trapbomen genoemd. De wangen van de trap kunnen met hetzelfde materiaal en in wit of zwart worden afgewerkt. Men kiest er echter vaak voor om de zijkanten niet te bekleden maar te schuren en te schilderen.

RENO STAIRS® MATERIALEN

Montage- en afwerkkit

De overzettreden van Reno Stairs® worden op jouw bestaande trap gemonteerd met geluids-dempende montagekit. Deze kit blijft flexibel waardoor de trede nooit van de bestaande trede los kan komen. De afwerkkit wordt gebruikt om de kleine naden op te vullen en af te werken. Deze afwerkkit is op kleur leverbaar.

Trapspin

Een trapspin is een speciaal stuk gereedschap dat je kunt gebruiken om in één keer de maat van een hele traptrede op te meten. De trapspin leg je vervolgens op de nieuwe overzettrede en tekent deze af.

Onderhoud & reiniging

Bij normaal gebruik raden wij je aan om jouw houten trap 1 keer per jaar in de olie van Rubio Monocoat te zetten om de trap in goede staat te houden. Daarnaast kun je de trap afnemen met de soap van Rubio Monocoat.

KLEUREN